ELS TROBADORS I LES TROBAIRITZ

Espere i desitge que aprofiteu aquest espai reservat per a vosaltres. Es tracta d'un recurs que es troba en la xarxa i que us servirà per a aprofundir i entendre millor la nostra cultura. A mesura que s'endinseu en el bloc trobareu més informació relacionada amb la nostra tasca educativa i també sobre notícies, articles, presentacions de llibres, espectacles teatrals, música...

dilluns, 7 de maig del 2012

Premis literaris de Petrer



El passat divendres 29 de maig es va organitzar l’acte de lliurament dels premis literaris de Petrer en el món educatiu. Els premis s’engloben dins la V Setmana pel Valencià que s’organitza des del consistori local.
Els alumnes dels centres d’ensenyament secundari de la localitat havien d’escriure un relat de ficció o real sobre qualsevol fet ocorregut a les festes de Moros i Cristians.
Pel que fa als resultats, no han pogut ser millors perquè en les tres categories la majoria dels alumnes finalistes estudien a l’IES la Canal i, sobretot, perquè els tres guanyadors pertanyen al nostre institut: Aaron Torear Sáez (primer cicle d’ESO), Marina Yelo Sáez (segon cicle d’ESO) i Christian Verdú (Batxillerat).

L’acte que es va realitzar en el Centre Cultural començà cap a les 20:30 hores amb l’actuació d’un contacontes que inicià la vetlada. A continuació els premis foren lliurats per l’alcalde, Pascual Díaz, el regidor de Normalització lingüística, José Miguel Payà i el tècnic municipal de Normalització lingüística, Jordi Giménez.
També cal recordar que dijous 28 de maig va tindre lloc la xarrada “Els orígens del valencià” a càrrec de l’estudiós Joan Borja, qui realitzà una interessant conferència sobre els inicis de la nostra llengua i com ha esdevingut una de les més importants en el terreny literari, sobretot, durant l’època medieval.