ELS TROBADORS I LES TROBAIRITZ

Espere i desitge que aprofiteu aquest espai reservat per a vosaltres. Es tracta d'un recurs que es troba en la xarxa i que us servirà per a aprofundir i entendre millor la nostra cultura. A mesura que s'endinseu en el bloc trobareu més informació relacionada amb la nostra tasca educativa i també sobre notícies, articles, presentacions de llibres, espectacles teatrals, música...

dissabte, 10 de març del 2012

Olimpíada de Filologia Catalana

Ahir va tindre lloc la final de la primera Olimpíada de Filologia Catalana celebrada a la Universitat d'Alacant, en què participaren quatre alumnes de segon de Batxillerat de l'IES la Canal de Petrer. Els seus noms són Cristian Verdú, Isabel Maria Pérez, Sara Martínez i Rubén Bravo.
Aquests quatre valents passaren amb èxit una fase prèvia en la xarxa en la qual hagueren de respondre a quinze preguntes per mitjà d'un breu treball d'investigació. Les qüestions eren molt diverses i es referien als continguts del segon curs del Batxillerat i a les diverses disciplines d'estudi de la Filologia. Les solucions, en canvi, es trobaven en diversos diccionaris en línia (Diccionari de l'IEC, Diccionari català, valencià, balear, Termcat...), en  llibres literaris, en les diverses webs relacionades amb el món universitari i educatiu, etc. Es tractava d'una prova de recerca molt dinàmica.

En el dia d'ahir es celebrà la fase final on acudiren 18 estudiants procedents de diverses poblacions alacantines: Benidorm, Callosa d'en Sarrià, Elx, Novelda, El Pinós, Monòver i Petrer ( no sé si me n'he oblidada cap).
La prova consistí en una bateria de preguntes relacionades amb els continguts del temari de Batxillerat que, a més, els servien d'estudi per a la PAU. La veritat és que els quatre alumnes es trobaven molt nerviosos abans de la prova. Malgrat tot això i que els alumnes són castellanoparlants, els resultats han sigut òptims ja que Cristian ha aconseguit la cinquena posició i Isabel, Sara i Rubén també han obtingut una bona classificació.
Per tant, sols em resta que felicitar-los pel seu bon treball, la predisposició i l'interés que han demostrat al llarg de tota l'Olimpíada. Enhorabona per a tots quatre.

3 comentaris:

sarareus ha dit...

Permet-me una xicoteta correcció :)
"Malgrat tot això i que són castellanoparlants, els resultats han sigut òptims, doncs* Cristian ha quedat en cinquena posició i Isabel, Sara i Rubén també han obtingut una bona classificació."

*Doncs deuria correspondre a un ja que, degut que, perquè,... és un castellanisme utilitzar el doncs com a sinònim de pues quan aquest funciona com a conector causal.


:) Molt interessant el blog :D

Raül Ibiza i Pujades ha dit...

La veritat és que tens tota la raó. Fa dies que et vaig respondre però no sé que ha passat.
T'agraïsc el comentari.

Raül Ibiza i Pujades ha dit...

La veritat és que tens tota la raó. Fa dies que et vaig respondre però no sé que ha passat.
T'agraïsc el comentari.