ELS TROBADORS I LES TROBAIRITZ

Espere i desitge que aprofiteu aquest espai reservat per a vosaltres. Es tracta d'un recurs que es troba en la xarxa i que us servirà per a aprofundir i entendre millor la nostra cultura. A mesura que s'endinseu en el bloc trobareu més informació relacionada amb la nostra tasca educativa i també sobre notícies, articles, presentacions de llibres, espectacles teatrals, música...

diumenge, 25 de març del 2012

L'acústic d'Obrint Pas

El grup Obrint Pas actuà el divendres passat a l'Alcúdia davant d'unes cinc-centes persones amb un novedós format per a mi. El concert, sembla mentida, però fou acústic. El motiu no és perquè els components s'han fet majors i ja no tenen ganes de cridar i botar sinó que, en paraules de Feliu Ventura, "ara juguen  a ser cantautors".
Aquest format naix del compromís del grup amb diferents iniciatives i projectes socials per tal d'actuar en casals i ateneus del País Valencià. Com que l'espai és més reduït han pensat en enfocar els concerts de forma més íntima sense renunciar a la seua essència.

La música fou la mateixa encara que l'ambient, al meu parer, tingué una màgia especial ja que en ser un recinte tancat el so de la dolçaina i de les guitarres sonaven diferents. Això sí, el públic assistent es sorprengué de l'energia que els membres del grup demostraren en cantar diverses cançons dels últims dos discos (Si demà no tornarà, Lluna de plata, Coratge...) i, sobretot, de les velles com, per exemple, "No tingues por, Som, Del sud, La flama o El cant dels Maulets". Ara podeu escoltar la cançó ""Som", però d'un concert en directe.




M'agradaria destacar que Dani Miquel pujà a l'escenari per a tocar amb la dolçaina la muixeranga alhora que els Negrets de l'Alcúdia alçaven una torre humana. A continuació, entre tots cantàrem la Manta al coll que fou la cloenda al concert.
També voldria assenyalar que la Casa de la Cultura de l'Alcúdia compleix 25 anys i que durant les pròximes setmanes es podrà veure l'exposició antològica "Manuel Boix, obra gràfica i  impresa". En el dia de hui ha tingut lloc la representació de l'espectacle "Som de la Pelitrúmpeli" d'Al Tall a escena i el proper 13 d'abril es presentarà el disc "Més Musiqueries" de Dani Miquel.