ELS TROBADORS I LES TROBAIRITZ

Espere i desitge que aprofiteu aquest espai reservat per a vosaltres. Es tracta d'un recurs que es troba en la xarxa i que us servirà per a aprofundir i entendre millor la nostra cultura. A mesura que s'endinseu en el bloc trobareu més informació relacionada amb la nostra tasca educativa i també sobre notícies, articles, presentacions de llibres, espectacles teatrals, música...

dimarts, 19 d’abril del 2011

Manifestació del 16 d'abril a València

El passat dissabte va tindre lloc a València la multitudinària manifestació que tots els anys organitza Acció Cultural del País Valencià i que commemora la desfeta i les conseqüències de la Batalla d'Almansa. En aquesta edició el lema ha sigut "Sí a TV3, sí a la llengua, sí a la transparència" perquè calen tots els esforços per recuperar la normalitat de les emissions de TV3 i que la censura que el govern valencià està aplicant a un sector en concret de la població valenciana s'acabe ja.
Enguany també han col·laborat en la convocatòria organitzacions culturals, polítiques, sindicals, econòmiques, etc perquè la manifestació també recull totes les inquietuds expressades per la situació econòmica, contra la corrupció, per l'ensenyament públic i el territori.



Els organitzadors han afirmat que assistiren unes 100000 persones que hagueren de contemplar l'actuació de Lluís Llach i Feliu Ventura des de dalt d'un camió, al costat de les Torres de Serrans. L'escenari, un camió, em sembla lamentable. De la mateixa manera que es canvià l'itinerari de la manifestació, la Diputació no cedí la Plaça de Bous per al concert,etc. En canvi, hi hagué una ridícula manifestació dels feixistes anticatalanistes que obtingué tot el suport municipal dels nostres governants blavencians.




Llach ha precisat que el concert era una manera concreta de militar avui en favor d'un dret fonamental i que en cap cas no era una tornada a l'escenari: “Abans de retirar-me havia manifestat que deixaria la porta oberta a tornar algun dia als escenaris. No és aquest el cas. En la defensa de quelcom que m'és tan essencial com la llibertat i la cultura, jo no torno d'enlloc perquè no m'he mogut mai del mateix lloc. Seré un més dels qui anireu a la manifestació, que en un moment determinat haurà de prendre la paraula.”