ELS TROBADORS I LES TROBAIRITZ

Espere i desitge que aprofiteu aquest espai reservat per a vosaltres. Es tracta d'un recurs que es troba en la xarxa i que us servirà per a aprofundir i entendre millor la nostra cultura. A mesura que s'endinseu en el bloc trobareu més informació relacionada amb la nostra tasca educativa i també sobre notícies, articles, presentacions de llibres, espectacles teatrals, música...

divendres, 8 d’abril del 2011

Els papers àrabs d'Ivan Carbonell

El llibre guanyador de la 30a edició dels Premis Enric Valor de narrativa juvenil que convoca Edicions del Bullent és l'obra d'Ivan Carbonell Els papers àrabs.

L'autor és professor de Valencià en Secundària i ha guanyat diversos premis de literatura breu com, per exemple, el Sambori universitari, el Felipe Ramis o els premis Bancaixa-Universitat de València. A més, ha publicat La nit de la princesa i El secret del Mas de la pedra (guanyadora de l'XI Premi Ciutat de Torrent en el 2009).


Els papers àrabs barreja una antiga història de bruixeria perduda a través de segles i d'arxius, amb les aventures d'un grup d'estudiants dels instituts de Cocentaina i Riba-roja, ciutats que estan molt pròximes a les vivències personals de l'autor.


Els joves coincideixen en un viatge per Andorra i Rialp on descobreixen papers àrabs amagats durant segles per les serres de Riba-roja i Vilamarxant, llegeixen els versos de L'Espill de Jaume Roig i una nit màgica coneixen el sabor de la por. Perseguits per estranys personatges, vigilats per un misteriós professor, entre nits de discoteca i excursions nocturnes a la serra s'enamoren entre ells mentre resolen un misteri indesxifrable. Un misteri de papers àrabs i d’un tresor prohibit que no saben que és tan perillós com intens és el sabor del primer bes.


Es pot veure a Ivan Carbonell presentant la seua novel·la en el següent vídeo:




Si esteu interessats, es poden llegir unes primeres pàgines de mostra en el següent enllaç: http://issuu.com/bullent/docs/tast_papers__rabs


Des d'ací donar-li l'enhorabona a Ivan pel guardó i desitjar-li un llarg camí en aquest ofici d'escriure. A més, agarair l'editorial per la cessió de la informació.