ELS TROBADORS I LES TROBAIRITZ

Espere i desitge que aprofiteu aquest espai reservat per a vosaltres. Es tracta d'un recurs que es troba en la xarxa i que us servirà per a aprofundir i entendre millor la nostra cultura. A mesura que s'endinseu en el bloc trobareu més informació relacionada amb la nostra tasca educativa i també sobre notícies, articles, presentacions de llibres, espectacles teatrals, música...

dijous, 5 de maig del 2011

Silvestre Vilaplana presenta el seu nou llibre a Guadassuar

Aquesta vesprada visitarà a les 20 hores la Biblioteca de Guadassuar l'escriptor Silvestre Vilaplana que ens presentarà el seu nou llibre Joanot Martorell: un cavaller sense fronteres. Aquest llibre editat per Bromera en la col·lecció Grans Obres és una biografia il·lustrada que ens acosta a l'apassionant vida de l'autor de Tirant lo Blanch.


La figura de Joanot Martorell ens permet endinsar-nos, no només en els postulats de l'honor cavalleresc que van regir la seua vida, sinó també en el context de la resplendent societat valenciana del segle XV -la més rica i gloriosa en els vessants literari, cultural i polític de tots els temps- i en les corts d'Anglaterra, Portugal i Nàpols.


Vilaplana ha conreat diversos gèneres, especialment la poesia i la novel·la. De la primera destaquen els poemaris La senda de les hores (Premi 25 d'abril, 1998), Aigües de clepsidra (Premi Paco Mollà, 1998), Calendari de silencis (Premi Nacional de Poesia Miguel Hernández, 1999), Deserts (Premi Josep Maria Ribelles, 2004), Els colors del vent (Premi Carme Guasch, 2005), Partitures perdudes (Premi de poesia Festa d'Elx 2006) o Bagatge de tenebres (Premi ciutat de Torrent 2007).

En narrativa destaquen les novel·les La mirada d'Al-Azraq (Premi Narrativa Jove, 1998), Els dimonis de Pandora (finalista Premi Bancaixa, 1999), Les urpes del diable (2001), i La frontera negra (2007) en literatura adreçada als joves, i Les cendres del cavaller (Premi ciutat d'Alzira, 2003), que narra la biografia de Joanot Martorell, l'autor del Tirant lo Blanc, i L'anell del pescador (2005) en la literatura per a adults.