ELS TROBADORS I LES TROBAIRITZ

Espere i desitge que aprofiteu aquest espai reservat per a vosaltres. Es tracta d'un recurs que es troba en la xarxa i que us servirà per a aprofundir i entendre millor la nostra cultura. A mesura que s'endinseu en el bloc trobareu més informació relacionada amb la nostra tasca educativa i també sobre notícies, articles, presentacions de llibres, espectacles teatrals, música...

dimarts, 29 de juny del 2010

Visita d'Enric Monforte a l'IES La Sènia

L'escriptor Enric Monforte ens visità allà pel passat mes de març per xarrar amb els alumnes de l'E-36 sobre la seua novel·la L'herència perduda, guanyadora l'any 2005 del premi Benvingut Oliver de narrativa juvenil, i que ha estat la lectura obligatòria per al segon trimestre.


Sembla que la novel·la tingué un gran èxit entre els joves lectors ja que s'interessaren per preguntar-li a l'autor per tot allò relacionat amb la producció de l'obra: com s'inspira, d'on trau la imaginació per escriure sobre els personatges, quin és l'espai en què es desenvolupa l'acció, és a dir, si és real o imaginari, si escriu tots els dies i nombrosos dubtes més que Enric tractà d'aclarir al llarg de l'intens col·loqui que es va produir aquell dia. A continuació, podeu observar l'explicació d'Enric.


Sens dubte, la novel·la conté molts dels ingredients necessaris perquè qualsevol text funcione, ja siga l'amor apassionat entre els joves protagonistes, el misteri i la intriga constant de la trama per a resoldre els entrebancs que van sorgint, el robatori de les peces artístiques i les motivacions per a dur-ho a a terme, l'assassinat d'un personatge i el posterior descobriment de l'assassí, les referècies al context històric de la Guerra Civil, etc.







A més, aprofitàrem l'avinentesa per comentar qüestions relacionades amb l'ofici d'escriure, les dificultats per a la publicació d'obres literàries o dels escassos beneficis dels autors.

M'agradaria destacar la sinceritat d'Enric quan es va contar la seua història personal i per què es va decantar per l'opció lingüística valenciana a l'hora d'escriure el llibre. Aquest fet despertà la curiositat entre els assistents perquè és un fet que he estat repetint al llarg del curs i que malauradament encara és vigent a Paiporta: la llengua utilitzada a casa és en molts casos el valencià, però quan els joves es relacionen entre ells empren el castellà.


En aquest sentit, he d'agrair a Enric la seua col·laboració per facilitar-nos la informació sobre aquests aspectes tan desconeguts per als lectors quant a la producció del text literari i espere que l'experiència continue l'any vinent, pot ser a Paiporta o en un altre centre del País Valencià. Melberry fountain decideix!!!

dilluns, 28 de juny del 2010

Ací de nou

Després de molts temps inactiu per diversos motius, ara que l'estiu comença de debò amb la calor tan intensa típica d'aquestes dates, el bloc dels trobadors i de les trobairitz enceta una nova etapa dedicada, en un primer moment, per a recordar la visita de l'escriptor Enric Monforte al centre, la ruta literària que realitzàrem per València ciutat i d'altres activitats organitzades al llarg del curs. Després aprofitarem aquest espai per tractar temes diferents. Sorpresa!!!!!